Soittokunnan toiminta 2016

Soittokunnan toiminta vuonna 2016 jatkui perinteisesti soittotaidon ja yhteissoiton kehittämisen sekä esiintymisten ja yhteisen toiminnan merkeissä. Soittokunta on yksi Porin VPK:n kuudesta osastosta ja toimii samalla Otsolan kansalaisopiston musiikkiopetuksen kurssina.

Soittokunnan koulutuksesta ja johtamisesta vastasi kapellimestari Markku Ollila, joka toimi myös osastonjohtajana. Varakapellimestareina olivat Heikki Takala ja kunniakapellimestari Pekka Kari.

Johtokunnan jäseninä toimivat Megumi Asano-Ulmonen, Saana Pulkkinen, Heikki Takala, Teija Takala ja Juho Nordman. Johtokunnan puheenjohtajana toimi Heikki Takala, varapuheenjohtajana Juho Norman, sihteerinä, rahastonhoitajana ja nuotistonhoitajana Teija Takala, kalustonhoitajana Juho Nordman ja puvustonhoitajana Saana Pulkkinen.

Soittokunnan jäsenmäärä oli toimintavuoden lopussa 34. Soittajien osallistumisaktiivisuus ja sitoutuminen toimintaan on ollut hyvä. Vuoden harrastustuntien yhteismäärä oli 3036 tuntia. Harjoituskertoja oli 44 ja soittokeikkoja oli yhteensä 15. Saksofonikvartetti ”Brankkarikvartetti” jatkoi toimintaansa, harjoitteli 11 kertaa ja esiintyi neljä kertaa. Rumpukoulu jatkoi toimintaansa kevätkaudella Pekka Karin johdolla. Oppilasmäärä oli 4 henkeä. Harjoituskertoja heillä oli 10 ja esiintymisiä kaksi.

Vuosi 2016 oli soittokunnan 132. toimintavuosi. Vuoteen kuuluivat oman VPK:n perinteiset tilaisuudet: laskiaismarssi, yhteiset kokoukset, Porin päivän pihasoitto, Päivä palokunnassa-tapahtuma ja koko perheen joulujuhla. Huhtikuussa pidettiin Palmgren-konservatorion salissa kevätkonsertti ”Kevättä rinnassa”. Valtakunnallista puhallinmusiikin päivää vietettiin esiintymällä torilla Satakieli-lavalla. Kesäkuussa järjestettiin oman VPK:n pihassa lauluilta. Muut esiintymiset olivatkin muiden tahojen tilauksista järjestettyjä.

Otsolan kevätnäytöksessä Nakkilassa soitettiin huhtikuussa. Heinäkuussa vierailtiin palokuntanuorten leirillä Halikossa ja elokuun lopussa soitettiin Satasoiton konsertti Kokemäellä.

Vuoden viimeinen soittokunnan keikka oli kaupungin kulttuuritoimen järjestämä uuden vuoden vastaanotto raatihuoneella. Tämä tilaisuus on VPK:n soittokunnan osalta joka toinen vuosi toistuva perinne monien vuosien ajalta.

Brankkarikvartetin ohjelma oli melko vähäistä. Diakonialaitoksen Diavire-hoitokodissa soitettiin vanhuksille kesäkuussa. Loppuvuodesta esiinnyttiin Esikunnan 80-v.juhlissa, eräillä  60-v.syntymäpäivillä ja Ulvilassa järjestetyssä muistotilaisuudessa.

Edellisen vuoden aikana aloiteltu ja vähän tahmeasti liikkeelle lähtenyt yhteistyö Meri-Porin soittokunnan kanssa ei lopulta saanut jatkoa kertomusvuodelle. Sen sijaan Palmgren-konservatorion A-orkesterin kanssa odotetaan yhteistyön viriävän tulevana vuonna.

Seuraavan toimintavuoden haasteisiin lähdetään edelleen kapellimestari Markku Ollilan johdolla. Soittokunta haluaa jatkaa uutta oppivana ja kehittyvänä puhallinorkesterina.

Esitämme lämpimät kiitokset kuluneesta vuodesta Soittokunnan jäsenille, Porin VPK:n hallinnolle sekä kaikille muille VPK:n jäsenille, jotka ovat osaltaan auttaneet Soittokunnan toimintaa.

Markku Ollila, soittokunnan johtaja

Heikki Takala, puheenjohtaja

 

 

Uutiset

Porin VPK:lla menestystä Jehumalja-kilpailussa Hämeenkyrössä

25.05.2017

Veteraanimme voittivat taas sarjansa Veteraanikilpailussa oli...

Lue kokonaan>>

Esikunnan 60-v.juhla

02.11.2016

teksti: Lauri Lempinen kuvat: Ari Lehtimäki Porin VPK:n Esikunnan...

Lue kokonaan>>

Pelastustoimi uudistuu -kiertue

21.08.2016

Suomen Sopimuspalokuntien Liiton (SSPL) toiminnanjohtaja Isto Kujala vieraili...

Lue kokonaan>>

Vakinainen palokunta 90 vuotta

14.06.2016

PORIN VAKINAISEN PALOKUNNAN PERUSTAMISESTA 90 VUOTTA Kunnianosoitus...

Lue kokonaan>>

Voitto Jehumalja-kilpailussa Vantaalla

16.05.2016

Porin VPK:n veteraanijoukkue oli voittoisa Jehumalja-kilpailussa...

Lue kokonaan>>