Nuoriso-osaston toiminta

Nuoriso-osastossa on mukana 10-17 -vuotiaita tyttöjä ja poikia. Toiminnassa on koulutuksella keskeinen osa, sillä tavoitteena on opettaa nuorille kattavasti palo- ja pelastusalan alkeita. Osaston jäsenet on harjoituksissa jaettu kolmeen koulutusryhmään iän ja palokuntakokemuksen mukaan.

Ryhmät ovat:

  • vekarat 10-12 v
  • tenavat 13-14 v
  • brankkarit 15-17 v

Kun nuori täyttää 18 vuotta, hän siirtyy syksyllä johonkin muuhun VPK:n osastoon. Yleisimmin Hälytysosastoon tai Naisosastoon. Halutessaan hänellä on mahdollisuus ryhtyä myös Nuoriso-osaston kouluttajaksi.

Koulutus sisältää mm. ehkäisevää palontorjuntaa, ensiapukoulutusta, alkusammutuskaluston käyttöä sekä paljon muuta palokunnan työhön liittyvää toimintaa. Koulutukseen kuuluu olennaisena osana myös liikenneturvallisuus ja liikunta eri muodoissaan.

KILPAILUT

Erilaisilla kilpailuilla on myös merkittävä rooli osaston toiminnassa. Jäsenet keskenään kilpailevat erilaisissa tieto- ja taitokilpailuissa ja eri palokuntien välisiä kilpailuita on myös useita.

LEIRIT

Leiritoiminta on vilkkaimmillaan kesällä. Silloin leirien pituudet vaihtelevat viikonlopun kilpailuleiristä viikon kestävään koulutusleiriin. LSPel:n leirillä jokainen nuori suorittaa jonkun palokuntanuorille suunnatun kurssin.

Muusta toiminnasta mainittakoon joka toinen vuosi järjestettävä Porin alueen 24h-harjoitus, erilaiset juhlat, tutustumiskäynnit ja retket.

KOKOONTUMISET

Nuoriso-osasto kokoontuu harjoituksiin keskiviikkoisin klo 18.00 Paikka on Porin VPK:n talo osoitteessa Itäpuisto 13 (Ravintola Punaisen Kukon sisäpiha, puistojen risteyksessä). Harrastus on maksuton.

UUDET JÄSENET

Uusia jäseniä otamme vastaan syksyisin, viikko koulujen alkamisen jälkeen. Muista palokunnista siirtyvät nuoret ovat tervetulleita koska tahansa. Ota yhteys osaston johtaja Jani Marjakoskeen jani.marjakoski@porinvpk.fi.

 

Uutiset

Porin VPK:lla menestystä Jehumalja-kilpailussa Hämeenkyrössä

25.05.2017

Veteraanimme voittivat taas sarjansa Veteraanikilpailussa oli...

Lue kokonaan>>

Esikunnan 60-v.juhla

02.11.2016

teksti: Lauri Lempinen kuvat: Ari Lehtimäki Porin VPK:n Esikunnan...

Lue kokonaan>>

Pelastustoimi uudistuu -kiertue

21.08.2016

Suomen Sopimuspalokuntien Liiton (SSPL) toiminnanjohtaja Isto Kujala vieraili...

Lue kokonaan>>

Vakinainen palokunta 90 vuotta

14.06.2016

PORIN VAKINAISEN PALOKUNNAN PERUSTAMISESTA 90 VUOTTA Kunnianosoitus...

Lue kokonaan>>

Voitto Jehumalja-kilpailussa Vantaalla

16.05.2016

Porin VPK:n veteraanijoukkue oli voittoisa Jehumalja-kilpailussa...

Lue kokonaan>>